SM Lappeenranta: Maaliskuu 2017: Ylivoimaista masters-menestystä

Cetuksen uimarit kauhoivat Lappeenrannan mastersien lyhyen radan SM-kisoissa tukun uusia Pohjoismaiden, Suomen ja Cetuksen ennätyksiä. Cetus oli mastersien mestaruuskisojen ylivoimaisesti paras seura noin 70 seuran joukossa.

Cetuksen kultamitalirohmut olivat Lauri Malk kahdeksalla, Satu Rahkonen viidellä sekä Martti Lahti, Johanna Kara ja Eero Elovaara neljällä kultamitalilla. Kaikkiaan Cetuksen mastersit toivat Espooseen kisoista kaikkiaan 106 mitalia, joista 45 kulta-, 41 hopea- ja 20 pronssimitalia.

Lauri Malk (80-84 vuotta) vastasi viikonlopun mittavimmasta ennätysten tehtailusta uudessa ikäsarjassa. Vuonna 1937 syntynyt HURJA-LAURI laittoi ennätyskirjat uusiksi uimalla peräti seitsemällä henkilökohtaisella matkalla uuden Suomen ja Pohjoismaiden ennätyksen vapaauinnin 800, 400, 200 m matkoilla ja selkäuinnin 50, sekauinnin 400 ja perhosuinnin 100 ja 200 m matkoilla.

Naisten sarjassa 40-44 vuotta satu Rahkonen ui Suomen ennätyksen 200 ja 400 m sekauinnissa ja 200 metrin rintaunnissa.

4×50 metrin vapaauintiviestissä Ville Alopaeus, Johanna Kara, Mari Kasvio ja Simo-Pekka Torsti (200-239 vuotta) uivat matkan SE-vauhtiin kuten 4×100 metrin sekauinnin mix-viestissä Jenni Harjuoja, Kara, Alopaeus ja Aki Jormanainen (160-199 vuotta).


Yksittäisiä startteja oli ilmoittautumisten mukaan yhteensä 2529, joista yksistään lauantaina hypättiin altaaseen 1550 kertaa. Lappeenrannan Uimarit, selvisi isosta urakastaan erinomaisesti. Uimarit kehuivat etenkin eriin kutsumista, mikä yllättävän usein on huonossa hoidossa isommissakin kisoissa. Suuren osanottajamäärän varjopuolena on, että perjantaina ja lauantaina uinnit loppuivat vasta noin kello 22:00. Kilpailujärjestäjien ja masters-vastaavien olisikin syytä pohtia, miten jaksoja voitaisiin jonkin verran jouduttaa.

Seuraavaksi mastersit tavoittelevat palkintosijoja Budapestissa elokuussa järjestettävissä ikäuintien maailmanmestaruuskilpailuissa. Maailmen yhteen suurimpaan uintitapahtumaan lähtee Cetuksesta useita uimareita.